Till toppen

47 dagar kvar - Hindersprövning

Yes! Nu har jag skickat iväg hinderprövningen. Jag håller tummar och tår för att det inte ska visa sig att jag och Emil på ett konstigt sätt egentligen är enäggstvillingar och därmed nekas till att gifta oss. Vilken chock det hade varit haha. Eller att det sket sig för att skatteverket kan se att jag faktiskt redan är gift. Jag gifte mig ju redan på dagis med en dagiskompis. Tror en nalle var präst. Men kommer man inte ihåg namnet på den man är gift med kan det väl inte räknas?

Såklart fick Henke Lundqvist äran att agera frimärke.  

För er som undrar vad hindersprövning är:
"Innan man får gifta sig ska Skatteverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er. Det finns tre äktenskapshinder:
  • den som är under 18 år får inte gifta sig utan tillstånd
  • de som är nära släkt får inte gifta sig med varandra
  • den som redan är gift eller partner i ett registrerat partnerskap får inte ingå äktenskap. De som är registrerade partner kan omvandla sitt partnerskap till ett äktenskap."
3 kommentarer

Bröllopsinbjudan - Skrapkort

Idag är det bara 49 dagar kvar tills att jag och Emil gifter oss. Det är helt galet hur snabbt allt har gått. Så nu tänkte jag att jag ska ta med er på färden och visa lite vad som hänt än så länge och vad som är planerat frammåt. Vissa saker kommer jag ju inte kunna visa, som exempelvis bröllopsklänningen, då den är hemlig. Men lite ska ni allt få se. 
 
Här kan ni se min egengjorda bröllopsinbjudan. Alla illustrationer och upplägget var något jag filade på väldigt länge. Dessutom ville jag ha något som ingen annan hade. Så jag gjorde inbjudan till ett skrapkort. Man ska alltså skrapa fram datumet för bröllopet :) kul va! Vill ni så kan jag i ett annat inlägg berätta hur man gör sina egna skrapkort. 
 
Vad tycker ni? 
19 kommentarer